Τελευταία άρθρα :

ΠΡΑΞΗ ΠΥΣΔΕ 41η 11-10-2021

Δελτίο τύπου ΥΠΑΙΘ: Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας

Η αναβάθμιση του θεσμού της μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. έμπρακτα:

  • 35% αύξηση των θέσεων έναντι του 2020
  • 25% αύξηση της αμοιβής των μαθητευομένων

Περισσότερα εδώ

Δημιουργούμε το νέο, αναβαθμισμένο Σχολείο του αύριο: Οι καινοτομίες που ισχύουν από φέτος

Δελτίο τύπου: Συνάντηση εταίρων Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τη συμμετοχή της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας

Την Δευτέρα 4/10/21 και την Τρίτη 5/10/21 πραγματοποιήθηκε η 2η δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του προγράμματος: “Inclusive Responsible Responsive Teachers - European Training Course for schoolteachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagement” Acronym: “SOS SCHOOL” Project number: 2019-1-EL01-KA201-062450, του οποίου τον συντονισμό έχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.  
H συνάντηση έλαβε χώρα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και η ατζέντα αφορούσε στην αποτίμηση των παραδοτέων του προγράμματος αλλά και το σχεδιασμό της πολλαπλασιαστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 25 & 26 Οκτωβρίου 2021, καθώς το πρόγραμμα βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του. Περισσότερα εδώ

Μεταλυκειακό Έτος/Τάξη Μαθητείας: Επιδότηση Μαθητευόμενων - Κανονισμός Λειτουργίας

ΠΡΑΞΗ ΠΥΣΔΕ 40η 04-10-2021

ΠΡΑΞΗ ΠΥΣΔΕ 39η 24-09-2021

ΠΡΑΞΗ ΠΥΣΔΕ 38η 21-09-2021_Τοποθετήσεις προσωρινών αναπληρωτών Διευθυντών και αναπληρωτών Υποδιευθυντών

Πράξη ΠΥΣΔΕ 37η, 20/09/2021

Υπενθύμιση σχετικά με την προμήθεια και τη διενέργεια self-test μαθητών και rapid test εκπαιδευτικών

ΝΕΑ παράταση υποβολής αιτήσεων που αφορούν στην προσφορά θέσεων μαθητείας τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας» περιόδου 2021-2022

Η δυνατότητα διάθεσης θέσεων μαθητείας από φορείς του Δημοσίου παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 19/9/2021 και ώρα 23.59.

Για τους φορείς του ιδιωτικού τομέα η προθεσμία για διάθεση θέσεων παρατείνεται έως την Κυριακή στις 26/9/2021 και ώρα 23.59.

 

Προκήρυξη κατατακτήριων εξετάσεων στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022

Πράξη ΠΥΣΔΕ 36η, 07/09/2021

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Κ. Σωκράτη Παππά, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπημένοι μας μαθητές

Η ραστώνη και η ανάπαυλα του καλοκαιριού τελείωσε. Ελπίζουμε να εκμεταλλευτήκατε όλες αυτές τις ημέρες τις γεμάτες φως , για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε το σώμα σας, να φορτίσετε τις μπαταρίες του νου και της ψυχής σας. 

  Αρχές φθινοπώρου και μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινά και συνοδεύεται με προσδοκίες και όνειρα. Οι επόμενοι μήνες ευχόμαστε και ευελπιστούμε να είναι γεμάτοι με δημιουργικές ενασχολήσεις και δράσεις και εσείς γεμάτοι  με θετική ενέργεια και διάθεση. Διάθεση για μελέτη, για δημιουργία, για επικοινωνία και επαφή με τους συναδέλφους ή με τους συμμαθητές σας.

  Η αλήθεια είναι πως κυρίως αυτή η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση είναι που μας έχει λείψει όλους αυτούς τους μήνες που εξαιτίας της πανδημίας αναγκαστήκαμε να στερηθούμε και που τις συνέπειες της στέρησής της τις ζούμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό-κοινωνικό επίπεδο.

  Η νέα όμως σχολική χρονιά που ξεκινά θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι διαφορετική ή μάλλον «κανονική», έτσι τουλάχιστον όπως ερμηνεύουμε την κανονικότητα στο σχολικό περιβάλλον. Έχοντας λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα σε μεγάλο ποσοστό  και με βαθειά ριζωμένη την επιθυμία της ανθρώπινης επαφής και ανατροφοδότησης, επιστρέφουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στο φυσικό μας περιβάλλον, το σχολείο, για να μοιραστούμε τη γνώση, να μοιραστούμε συναισθήματα, να μοιραστούμε όνειρα, να απαλύνουμε δυστοκίες και προβλήματα και να κάνουμε πιο όμορφη και πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας.

  Ξέρουμε καλά πως οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν και οι πιο ανώδυνοι για εσάς. Αλλά ακριβώς όλα αυτά τα ιδιαίτερα, συχνά δυσάρεστα και ενίοτε ψυχοφθόρα γεγονότα που συνέβησαν, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την επιστροφή στην ομαλότητα και στην αναζήτηση της ουσιαστικής, ανθρώπινης επαφής.

  Στη χρονιά αυτή λοιπόν εναποθέτουμε πολλά και επενδύουμε περισσότερα. Η σχολική πραγματικότητα αλλάζει. Στο νομό μας λειτουργούν από εφέτος δύο Πειραματικά Σχολεία, το 1ο  Πειραματικό Γυμνάσιο και το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο, στα οποία θα εφαρμοστούν καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι και πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών. Στα σχολεία μας διδάσκονται επίσης νέες θεματικές ενότητες που συμβάλλουν στην αλλαγή της παγιωμένης νοοτροπίας  και την ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς. Όλα αυτά όμως θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο αν εσείς τα αγκαλιάσετε με σεβασμό και  ζήλο. Και προσωπικά είμαι βέβαιος για αυτό.

  Ευελπιστώ και αυτή τη χρονιά να συνεχίσουμε την αγαστή μας συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που άπτονται της σχολικής πραγματικότητας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες σας, να γνωρίσουμε τις ανάγκες σας, να συμμεριστούμε τους προβληματισμούς σας, να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στην επίλυση των όποιων δυσλειτουργιών και προβλημάτων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

  Αγαπητά μας παιδιά, απευθυνόμενος ειδικά σε εσάς, μία τελευταία συμβουλή: «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, ζωγραφίστε τον παράδεισο και μπείτε μέσα»(Καζαντζάκης). 

  Καλή αρχή και δημιουργική πορεία μάθησης!

 

Δελτίο τύπου: Παράταση της ηλεκτρονικής καταχώρισης για διάθεση θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας 2021-2022, από φορείς τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, έως την Τετάρτη 15/09/2021 και ώρα 23:59

Κατά την περίοδο 2021-2022, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υλοποιήσει το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας. Επομένως, προσκαλεί τόσο τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα όσο και τους φορείς του Δημόσιου Τομέα να στηρίξουν το θεσμό με την προσφορά θέσεων μαθητείας.

Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 11 μηνών και περιλαμβάνει:
•    Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 156 ημερολογιακών ημερών (τριάντα δύο  (32) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες, οκτώ  (8) ώρες την ημέρα.
•    Εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες σε Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ) ή/και σε Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή σε 27,59 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ποσό της επιδότησης από το Υ.ΠΑΙ.Θ. ορίζεται στα 27,14 ευρώ. Ο εργοδότης βαρύνεται με τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες  καταβάλλει μηνιαίως και οι οποίες ανέρχονται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 5,14€ + 0,45€ για 156 ημέρες.Για τις ημέρες που ο μαθητευόμενος βρίσκεται σε κανονική άδεια (12 ημέρες), ο εργοδότης επιβαρύνεται και με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης του μαθητευόμενου (27,59€).

Οι διαθέσιμες ειδικότητες Μαθητείας για τον Ν. Καρδίτσας είναι οι παρακάτω:
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤ/ΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
7. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
10. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
11. ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
12. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
13. ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
14. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
15. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
•    Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - Δελτία  τύπου για τη μαθητεία
25-08-21 Προσφορά θέσεων μαθητείας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας», περιόδου 2021-2022

25-08-21 Προσφορά θέσεων μαθητείας από τον ιδιωτικό τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας», περιόδου 2021-2022

05-08-21 Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Helpdesk: 2610 960361

•    Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας:
Ιστότοπος: http://dide.kar.sch.gr/site/
Πληροφορίες: 2441 080319

Σελίδες

Εγγραφή στο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας RSS