ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 19-04-2021

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ.: 34522/ Ε3 /26/3/2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορά την ενεργοποίηση της δυνατότητας εμβολιασμού εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς των δύο σχολικών βαθμίδων της ευρύτερης περιοχής ότι  βάση των στοιχείων που έχουν κατατεθεί στην Ομάδα μας, ο τελευταίος ειδοποιηθείς εκπαιδευτικός που έχει αποδεχτεί την ιατρική πράξη του εμβολιασμού είναι αυτός/ή με ημερομηνία γέννησης:

 

ΜΕΡΑ

ΜΗΝΑΣ

ΕΤΟΣ

16

07

1963

Η Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας

Αναστολή λειτουργίας τάξης και τμήματος σχολικής μονάδας λόγω κρούσματος COVID - Γ’ τάξη και τμήμα Α4 του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας

Ανακοινοποίηση στο ορθό (Πίνακας 2ης Ομάδας Γενικής Παιδείας) - Οργανικά κενά και πλεονάσματα Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας - Χαρακτηρισμός υπεράριθμων εκπ/κών – ρύθμιση υπεραριθμιών 2021

Το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας με την με αριθ. 10η/15-04-2021 πράξη του κατήρτισε πίνακες οι οποίοι περιέχουν αριθμητικά τα οργανικά κενά και πλεονάσματα (υπεραριθμίες) κατά κλάδο και σχολική μονάδα. Τα οργανικά κενά έχουν αλγεβρικό πρόσημο (-) οι δε υπεραριθμίες  πρόσημο (+).
Προκειμένου το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσει στο χαρακτηρισμό υπεραρίθμων εκπαιδευτικών (Π.Δ. 50/1996, ΦΕΚ 45, τ. Α΄, 8-3-1996 και Π.Δ. 100/1997, ΦΕΚ 94, τ. Α΄, 22-5-1997) καλούνται όλοι οι εκπ/κοί του ίδιου κλάδου και ειδικότητας, που ανήκουν οργανικά στο σχολείο, όπου είναι διαπιστωμένη η υπεραριθμία, να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι στο Σχολείο τους (συνημμένο έντυπο Δήλωσης Τύπου Α΄), εντός τριών εργάσιμων ημερών από Δευτέρα 19-04-2021 μέχρι και την Τετάρτη 21-04-2021, αποστέλλοντας το έντυπο της Δήλωσης Τύπου Α΄, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: E-mail: mail@dide.kar.sch.gr
Σημειώνουμε ότι Δήλωση Τύπου Α΄ θα πρέπει να καταθέσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ή ειδικότητας, στον οποίο διαπιστώθηκε υπεραριθμία, όχι μόνο εκείνοι που επιθυμούν τον χαρακτηρισμό.

1η Oμάδα ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ, Τ.Ε.

1η Oμάδα Γενικής Παιδείας

2η Oμάδα ΣΜΕΑΕ, ΕΕΕΕΚ, Τ.Ε.

2η Oμάδα Γενικής Παιδείας

Δήλωση

Χρονοδιάγραμμα

 

Ευρωπαϊκό προγράμμα Network of Entrepreneurial Schools

 Είναι γεγονός πως το εργασιακό περιβάλλον του σήμερα θα διαφέρει σαφώς κατά πολύ τόσο από το εργασιακό περιβάλλον του αύριο όσο και από τις εργασιακές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας στο μέλλον.
Είναι απαραίτητο επομένως να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται όσοι λαμβάνουν αποφάσεις για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, να βάλουν την επιχειρηματική εκπαίδευση ψηλά στην ατζέντα τους.
Στο διεθνές συνέδριο που συμμετείχαμε ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας μαζί με το Διευθυντή, κ. Σωκράτη Παππά, ως εταίροι του Ευρωπαϊκού προγράμματος Network of Entrepreneurial Schools,  συζητήσαμε για την κατάσταση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στα σχολεία της Ελλάδας.
 Οι γνώσεις και οι καλές πρακτικές που αποκτήσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτελούν ισχυρό εφόδιο για την επόμενη ημέρα.
Για το υλικό του προγράμματος μπείτε στη ακόλουθη διεύθυνση: https://www.entrepreneurialschoolsnetwork.com/resources

Επίσκεψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα 2ο και 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, καθώς και στο Ε.Κ.

Τα 2ο και 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, καθώς και το Ε.Κ. Καρδίτσας επισκέφτηκε σήμερα ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης, κος Σωκράτης Παππάς, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την επανέναρξη της λειτουργίας των Λυκείων. Οι διευθυντές των σχολείων τον διαβεβαίωσαν αφενός πως κάνουν το καλύτερο δυνατό προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας και αφετέρου πως τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές συνεργάζονται μαζί τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχαν, την Τετάρτη 7 Απριλίου, στην έναρξη του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.
Η Υπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων, εν προκειμένω των μαθηματικών, μέσα από την τέχνη, τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση. Μέσα από τις σύγχρονες αρχές της παιδαγωγικής, οι μαθητές κατανοούν πώς εφαρμόζονται οι γνώσεις που λαμβάνουν από το σχολείο στην καθημερινή ζωή, στη μουσική, στο χορό, στο θέατρο και ενθαρρύνεται η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα.
Η κ. Κεραμέως συνεχάρη εγκάρδια τους διοργανωτές και ευχήθηκε η καλή αυτή πρακτική να διαχυθεί και σε άλλες περιφέρειες, και σε άλλα αντικείμενα.
Η Υφυπουργός Παιδείας, με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση σε αυτήν την γιορτή των μαθηματικών, σε μια ολιστική διάδραση στη σφαίρα των θετικών επιστημών.  Μια δράση, που, όπως είπε η κ. Μακρή,  θα δώσει το έναυσμα σε μαθήτριες και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πλησιάσουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την επιστήμη των Μαθηματικών.
Και έκλεισε με την ευχή η μαθητική κοινότητα να αγκαλιάσει, με τη συμμετοχή της, την πρωτοβουλία και ο θετικός αντίκτυπος του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ να επηρεάσει βαθιά και ουσιαστικά την ανταπόκριση των παιδιών στην επιστήμη των μαθηματικών και να οδηγήσει σε επάξιες συνέργειες στο μέλλον.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΘΕΣΗΣ- ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Παρακαλούνται  οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45Α’) όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 55 του ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α’), να υποβάλλουν αίτημα ένταξης σε ειδική κατηγορία στο γραφείο πρωτοκόλλου της ΔΔΕ Καρδίτσας, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά (Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Βεβαίωση ΑΣΠΕ, Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ), μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2020-2021

Διευκρινίσεις σχετικά με το ν. 4653-2020 (ΦΕΚ 12Α’)

Ν. 4653-2020 (ΦΕΚ 12 Α΄)

Π.Δ. 50 -1996- FEK. 45 -A- 8-3-1996

Διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Transnational Education Mentoring Partnership (TEMP)

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Transnational Education Mentoring Partnership (TEMP) πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαδικτυακή συνάντηση των συμμετεχόντων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Ως εκ τούτου, συζητήσαμε σημαντικά θέματα που αφορούν στη συνεργασία μας και καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το Focus Group που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες.
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, αυτή η διαδικτυακή συνάντηση μας επέτρεψε να επανακαθορίσουμε το μέλλον μας και να οργανώσουμε τη διάχυση του προγράμματος.

#PHERECLOS #HORIZON2020 #Openschooling #STEM

Επιμορφωτική συνάντηση: «Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη»

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Τρικάλων συνδιοργάνωσαν, την Τρίτη 6-4-2021, επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο: «Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη», σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Περισσότερα εδώ

Πίνακας αιτήσεων μετάθεσης για ΕΕΠ και ΕΒΠ 2020-2021

1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας με ιδιαίτερη χαρά καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και όσους αγαπούν και ασχολούνται με την επιστήμη των μαθηματικών να συμμετάσχουν στο 1o Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ στις 7 & 8 Απριλίου 2021 το οποίο  διοργανώνεται από το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  Λάρισας και  Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα εδώ

2ο Ενημερωτικό Δελτίο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PHERECLOS που υλοποιεί η ΔΔΕ Καρδίτσας

Ο κύριος στόχος της σύμπραξης TEMP (Transnational Educational Mentoring Program) για τον μήνα Μάρτιο ήταν η ανίχνευση των απόψεων και των αναγκών των εκπαιδευτικών σε σχέση με τις μεθόδους, τις πηγές και τα αναλυτικά προγράμματα, με τη βοήθεια ερευνητικών εργαλείων και διαδικτυακών Focus Groups.

Περισσότερα εδώ

Επιμορφωτική συνάντηση: "Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη"

Υποβολή αιτήσεων αμοιβαίων μεταθέσεων 2021

Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, δηλ. μέχρι και 9/4/2021. Ως προς τις προϋποθέσεις των αμοιβαίων ισχύουν τα αναγραφόμενα στο κεφάλαιο Β΄, μέρος τρίτο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 149641/Ε2/3-11-2020 (ΑΔΑ:9ΠΘΣ46ΜΤΛΗ-ΚΟΞ) εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Έντυπο αίτησης

1821-2021:200 χρόνια μετά την επανάσταση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας

«Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση….»
Η φράση αυτή του Γέρου του Μοριά έμεινε στην ιστορία. Γιατί η ιστορία γραφόταν άλλη μια φορά από λίγους και «τρελούς» που κοιμόταν τα βράδια με ένα όνειρο και ξυπνούσαν το πρωί με τη λαχτάρα να γίνει επιτέλους  το όνειρο πραγματικότητα.

Περισσότερα εδώ

Σελίδες

Εγγραφή στο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας RSS