Διευθυντής

Παππάς Σωκράτης 

Μηχανολόγος- Μηχανικός ΠΕ82

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Σµίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!Κι ότι σ' απόµεινε ακόµη στη ζωή σου,Μην τ' αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!»(Κ. Παλαμάς)5 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών. Καθιερώθηκε το 1994 τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία η οποία και υπογράφηκε το 1966 μέσω της απόφασης της UNESCO.Μία επίσημη ημέρα, ξεχωριστή, αφιερωμένη σε όσους στη ζωή τους «όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες», με τιμή, καθαρή συνείδηση, προσήλωση στο λειτούργημα του χρέους και το χρέος του λειτουργήματος και που δεν είναι άλλο από την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση σκέψεων, το σμίλευμα ψυχών, την προσήλωση σε αρχές, αξίες και στόχους. Για το μέλλον, την ελπίδα, τα παιδιά μας.Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει αναγνωρίσει την ευλογία και την προσφορά των δασκάλων του, εκείνο το λόγο, εκείνο το βλέμμα, εκείνη την προσέγγιση μέσα στη μαθησιακή πράξη, που άφησαν τα αποτυπώματά τους στο νου και την ψυχή, ορίζοντας μια πράξη ή και καθορίζοντας μια συμπεριφορά.Το «ευ ζην» που χρωστούσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο μεγάλο δάσκαλο-πρότυπο, τον Αριστοτέλη, προσπαθούμε, ευελπιστούμε, αναμένουμε να γίνεται ο πρώτος και καθοριστικός εξάντας σε μια πορεία ζωής που ξεκινά από την τρυφερή παιδική ηλικία και διαρκεί τις πιο γόνιμες δεκαετίες της ζωής.Οφείλουμε λοιπόν όλοι, κοινωνικοί, πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες, με αφορμή τούτη την ημέρα και αναλογιζόμενοι την ανεκτίμητη προσφορά των εκπαιδευτικών μας, να σταθούμε δίπλα τους, αξιόμαχοι και σύμμαχοι σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας όχι μόνο για βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και για πιο αποτελεσματική και προσοδοφόρα, ουσιαστική και πολλά υποσχόμενη, παιδεία.Έτσι ώστε: «…κι ο δάσκαλος, ποιητής και τα βιβλίανα είναι σαν κρίνα…»(Κ. Παλαμάς)

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Σωκράτη Παππά, με την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητά μας παιδιά,

μια νέα σχολική χρονιά για όλους, ένα ακόμα μαγευτικό ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης, ξεκινά επίσημα από σήμερα με τον αγιασμό όλων των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και  αίσθημα ευθύνης, απευθυνόμενος στον καθένα χωριστά, εύχομαι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, καθώς και την οικογένειά σας  μια χρονιά με υγεία, ευημερία, ηρεμία και δημιουργικότητα. Συνειδητοποιώντας απόλυτα την ιδιαιτερότητα και τη σοβαρότητα αυτής της χρονιάς, θα ήθελα να παροτρύνω  εσάς ,τους συναδέλφους, οι οποίοι εφέτος έχετε επιφορτιστεί με περισσότερες ευθύνες και σας ευχαριστούμε θερμά γι΄  αυτό, αλλά  και να συμβουλεύσω  εσάς, τους μαθητές μας,  να δώσετε για άλλη μια φορά τον καλύτερό σας  εαυτό, να ξεπεράσετε τις όποιες Συμπληγάδες αυτής της χρονιάς με υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία και χαμόγελο, απολαμβάνοντας το δύσκολο αλλά υπέροχο αυτό ταξίδι της γνώσης και της απόκτησης εφοδίων, ατενίζοντας με ελπίδα και προοπτική το μέλλον.

Αυτή η χρονιά, αν και ιδιαίτερη λόγω των συγκεκριμένων υγειονομικών συνθηκών, αποτελεί για όλους μια δοκιμασία μέσα από την οποία, αν επιδείξουμε ψυχραιμία, σύνεση και αίσθημα αλληλεγγύης, θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα με τις λιγότερες απώλειες.

Εγγραφή στο RSS - Διευθυντής