δδε Καρδίτσας 2

Log in

Εκδήλωση Μουσικού σχολείου

Μια εξαιρετική εκδήλωση, μια πανδαισία ήχων και μελωδιών απολαύσαμε την Τρίτη, 23/05 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Thessalikon Grand», από τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου και τις χορωδίες των 6ου, 4ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, με τίτλο: «Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου».

Οι γλυκές, μελωδικές φωνές των παιδιών μας, οι εξαίσιες αποδόσεις πνευστών, κρουστών και εγχόρδων μουσικών οργάνων, η άψογη εκτέλεση κάθε μουσικού κομματιού υπό την άριστη καθοδήγηση των συναδέλφων, εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης και παιδείας, πέτυχαν ένα άρτιο αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο ταξιδέψαμε στη μουσική μας παράδοση, συγκινηθήκαμε, ανακαλέσαμε μνήμες συναισθηματικές ως λίπασμα πολύτιμο της γνωσιακής μας μνήμης. Κι αυτό, γιατί από την εποχή των ομηρικών επών και της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τους θρησκευτικούς ύμνους και τα σύγχρονα δημοτικά τραγούδια, ο ποιητικός λόγος στην Ελλάδα συνυφαίνεται άρρηκτα με την ντόπια μουσική μας παράδοση. Και χθες βράδυ το φως της ποίησης και της μουσικής έλαμψε αφειδώλευτα διάχυτο, μέσα από τραγούδια που άφησαν το στίγμα τους, τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο του Μουσικού Σχολείου όσο και των Δημοτικών που συμμετείχαν με χαρά, μεράκι και ιδιαίτερο ζήλο, αναδεικνύοντας το αστείρευτο ταλέντο τους και την καλλιέργεια της ψυχής τους. Θερμά συγχαρητήρια στους και στις  εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με τα παιδιά πολλές ώρες και σε πολλές περιπτώσεις πλέον του προβλεπόμενου ωραρίου τους, συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν ένα αποτέλεσμα που μας ενθουσίασε και μας συνεπήρε, ηρεμώντας το νου και γαληνεύοντας την ψυχή μας. Είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί έχουμε στην περιοχή μας Μουσικό Σχολείο, εξαιρετικά δημόσια σχολεία, στα οποία γίνονται δράσεις και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στα πολιτιστικά τιμαλφή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Συγχαρητήρια επίσης και στους γονείς των παιδιών που είναι πάντα δίπλα τους, συμπαραστάτες και εμψυχωτές τους σε κάθε τους προσπάθεια και τα καμαρώνουν στην πρόοδο και την εξέλιξή τους.

«Μουσικήν ποίει και εργάζου», είναι η συμβουλή των αρχαίων προγόνων.

«Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του Ύμνου», είναι η αγωνία του μεγάλου Ελύτη και της νεώτερης γενιάς ποιητών.

Ευτυχώς που οι αγωνίες αμβλύνονται όσο υπάρχει πολιτισμός, όσο αντιστέκεται η παιδεία, όσο η μουσική ενώνει.

2