δδε Καρδίτσας 2

Log in

Μήνυμα της Διεύθυνσης Δ. Ε. για τις Πανελλαδικές 2023

«Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από έναν στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα». Έτσι σκεφτόταν κι έτσι έπραξε στη ζωή του ο σπουδαίος Αϊνστάιν.

Κι εσείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,  ήλθε η ώρα να επιτύχετε τον πρώτο υψηλό στόχο της ζωής σας, την εισαγωγή σας σε ένα Ανώτατο ή Ανώτερο Ίδρυμα , και σταδιακά, με βήματα σταθερά, θα πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τις προσδοκίες σας.

Με αφορμή λοιπόν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις  που σε λίγο πλησιάζουν, θα θέλαμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς και κυρίως ως συμπαραστάτες σε αυτούς τους  στόχους,  να σας ευχηθούμε από καρδιάς κάθε επιτυχία. Μια επιτυχία όμως η οποία θα εξαργυρώνεται σε πληρότητα και αρμονία ζωής.

Η αλήθεια είναι ότι για αυτή σας τη δοκιμασία προσπαθείτε δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Με υπομονή και επιμονή, με πείσμα και πολλή προσπάθεια, με χαμόγελα, αλλά και δάκρυα, αλλά πάντα με την ίδια άνοιξη στην ψυχή και την ίδια ασυμβίβαστη διάθεση που σας επιτρέπουν η ηλικία και η καρδιά σας προχωρούσατε μπροστά. Και έτσι να συνεχίσετε, αγαπητά μας παιδιά, με το βλέμμα στον ουρανό και τα πόδια καλά στερεωμένα στη γη. Τα μαθητικά σας χρόνια που σε λίγο θα ανήκουν στο παρελθόν είναι ό,τι πιο γλυκό και ανέμελο έχετε ζήσει και θα θυμάστε πάντα με τρυφερότητα και νοσταλγία. Ακόμα και τα συχνά διαγωνίσματα και οι πολλές σας υποχρεώσεις και οι καθημερινές στιγμές τριβής και έντασης θα αποτελούν για σας μαθήματα με προστιθέμενη αξία ζωής.

Στην πορεία αυτή είχατε συμπαραστάτες πολύτιμους τους αγαπητούς σας γονείς, αρωγούς και συνάμα κυματοθραύστες της έντασής σας. Αλλά και συνοδοιπόρους παντοτινούς στα μονοπάτια της ζωής σας με την αφειδώλευτη αγάπη τους.  Και δίπλα σας οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας, να σας καθοδηγούν, να σας συμβουλεύουν, να σας παροτρύνουν, να σας εμπνέουν.

Να θυμάστε  πως τούτη η διαδικασία αποτελεί απλώς μία από τις πολλές δοκιμασίες της ζωής. Και τα αντισώματα που θα αποκτήσετε θα θωρακίσουν την ψυχή σας με συναισθηματική ανοσία. Ο στόχος σας είναι υψηλός και οι στόχοι είναι θεμέλιοι λίθοι ζωής. Αλλά είναι ένας από τους πολλούς που θα κληθείτε να κατακτήσετε. Γιατί άλλο το νόημα του στόχου και άλλο το στοίχημα της ζωής σας. Να μην ξεχνάτε ότι ο στόχος εκπληροί μεν το στοίχημα, αλλά δεν το καθορίζει. Ψηλά λοιπόν και μπροστά. Η προσπάθειά και μόνο αξιολογείται με άριστα.  Δεν πειράζει αν έπεσες. Αλλά αν δεν προσπάθησες να ξανασηκωθείς και κυρίως αν δεν πάλεψες και αφέθηκες,για να συνηγορήσουμε με το στοχασμό του σπουδαίου Καζαντζάκη

Και κάτι τελευταίο. Να μην λησμονείτε ότι κάθε πράγμα για να γίνει θέλει την ώρα του. Για αυτό και ωραίο είναι ό,τι γίνεται έγκαιρα και όχι άκαιρα. Αν βιαστεί η πεταλούδα να αφήσει το κουκούλι της, για να γνωρίσει τον κόσμο, τα φτερά της μπορεί να έχουν τα υπέροχα χρώματά τους, αλλά δεν θα διαθέτουν την ίδια δύναμη για να πετάξουν στους αιθέρες.

Καλή δύναμη σε σας και τους γονείς σας. Κάθε επιτυχία στους στόχους της ζωής σας. Έχετε τη δύναμη, έχετε τα πινέλα. Ζωγραφίστε τον παράδεισο, μπείτε μέσα και απολαύστε τους καρπούς του.

«Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι.

Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη»

Ψηλά! Μακριά! Δυνατά! Κι εμείς μαζί σας.