δδε Καρδίτσας 2

Log in

Μήνυμα από τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπημένοι μας μαθητές,

Λίγες μέρες μας απομένουν μέχρι να γιορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους, το οποίο ευελπιστούμε να είναι ελπιδοφόρο και ευοίωνο και να μας επαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία που έχουμε ανάγκη.

Ετούτη η χρονιά που σε λίγο εκπνέει,  ήταν από τις πιο δυσάρεστες και δύσκολα διαχειρίσιμες. Γεγονότα, πράξεις και πρακτικές μας προκάλεσαν άλλοτε θλίψη κι άλλοτε θυμό, με ταχεία εναλλαγή και διαδοχή και είναι αλήθεια ότι αυτό κόστισε κυρίως σε αποθέματα σκέψεων και συναισθημάτων.

Αναγνωρίζω σαφώς πως οι συγκυρίες τις οποίες όλοι βιώνουμε είναι όχι μόνο δύσκολες, αλλά και επώδυνες.  Η οικονομία δοκιμάζεται, η κοινωνία και οι θεσμοί της κλυδωνίζονται, η ψυχική ισορροπία ακροβατεί, προσπαθώντας να αντλήσει κίνητρο από μία είδηση, μια εικόνα, μια κίνηση.

Κατανοώ ότι  όσο δύσκολα αντιμετωπίσιμη είναι αυτή η κατάσταση για εμάς τους ενήλικες που διαθέτουμε άλλες αντοχές και άλλες εμπειρίες ζωής, άλλο τόσο δύσκολη είναι για τους μαθητές  μας, καθώς η περίοδος που διανύουμε δεν είναι αυτή  που ονομάζουμε  «φυσιολογική».  Τους συγχαίρω  όμως ειλικρινά γιατί επιδεικνύουν  σε όλο αυτό το διάστημα των περιορισμών προσήλωση και αφοσίωση , αν και μακριά από το οικείο σχολικό περιβάλλον,  μακριά από φίλους, συμμαθητές  και αγαπημένες καθημερινές συνήθειες και ασχολίες .  Συγχαίρω επίσης για άλλη μια φορά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς γιατί ανταπεξήλθαν με αξιοπρέπεια, φιλότιμο και ζέση στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του έργου τους  δίνοντας αξιόλογα δείγματα γραφής  και ασφαλώς κατανοώ  και αιτιολογώ και τους  όποιους προβληματισμούς  τους  ως προς τις πρωτόγνωρες για την εκπαιδευτική διαδικασία πρακτικές.

Θέλω να πιστεύω και να αισιοδοξώ πως τη χρονιά που έρχεται όλα αυτά θα αποτελούν μια δυσάρεστη και μακρινή ανάμνηση και πως όλοι μας θα επανέλθουμε στους συνήθεις καθημερινούς μας  ρυθμούς. Οι δοκιμασίες εξάλλου της ζωής συναποτελούν μαζί με τη μάθηση και την εμπειρία πολύτιμες συνιστώσες αυτοεξέλιξης και αυτοβελτίωσης.

Διατηρώντας την ελπίδα και την αισιοδοξία μου, ο ίδιος προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, εύχομαι από καρδιάς σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς , χρόνια πολλά και ευήμερα,  με υγεία, θαλπωρή και ασφάλεια τούτες τις ιδιαίτερες γιορτές και μέσα από τα εμπόδια, τις αναβολές και τις στερήσεις που όλοι υπομένουμε, να περάσουμε στη νέα χρονιά με ελπίδα, αισιοδοξία, προοπτική και πίστη για τα καλύτερα και ουσιαστικότερα που είναι, και θα τα κάνουμε εμείς να είναι, μπροστά.

Καλές γιορτές, ελπιδοφόρο, γεμάτο φως το 2021!