δδε Καρδίτσας 2

Log in

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

Αγαπητά μας παιδιά

Όπως γνωρίζετε, και αυτή η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ένας κύκλος ζωής κλείνει, αυτός των μαθητικών σας χρόνων, και ανοίγει παράλληλα ένας άλλος, με περισσότερες προκλήσεις και προσκλήσεις, αυτός της κοινωνικής σας ζωής, στον οποίο εισέρχεστε με περισσότερες πια εμπειρίες και εφόδια.

Η συμμετοχή της πλειονότητας των μαθητών και μαθητριών στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι σίγουρα μια δοκιμασία ζωής που όμως σας μαθαίνει πολλά, την υπομονή, την επιμονή, την προσήλωση στο στόχο και επιπλέον ενισχύει την αυτοσυνειδησία και την ευσυνειδησία σας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και την αξιοπρέπεια με την οποία συμμετείχατε στην πρώτη βαρύνουσα δοκιμασία. Συγχαρητήρια για όλα τα χρόνια των σπουδών σας, για κάθε σκαλί στο οποίο ανεβαίνατε με  άοκνη προσπάθεια και για κάθε στόχο μικρό ή μεγάλο που κατακτούσατε. Ως γονείς και δάσκαλοι είμαστε περήφανοι για όλους και όλες.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη δοκιμασία κάποιοι και κάποιες διακριθήκατε και πρωτεύσατε. Είδατε τον κόπο και την προσπάθεια όλων των μαθητικών σας χρόνων να αποκτούν προστιθέμενη αξία. Η αριστεία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όταν έρχεται ως επιβράβευση προσπαθειών αποτελεί ηθική ικανοποίηση και προσδίδει μεγάλη χαρά και σε σας, αλλά και στην οικογένειά σας.  Θερμά συγχαρητήρια για αυτή σας την επιτυχία. Πάντα διακρίσεις και επιτυχίες. Χαιρόμαστε με τη χαρά σας, συμμεριζόμαστε την ευτυχία σας.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι κάθε προσπάθεια επίτευξης στόχων είναι από μόνη της αξιέπαινη. Ακόμα κι αν δεν είναι εξ ορισμού απόλυτα επιτυχής. Δεν πειράζει που έπεσες, πειράζει μόνο αν πέσεις και δεν σηκωθείς, υπερθεματίζει ο Καζαντζάκης, για να συμπληρώσει στην «Ασκητική» του: «Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι». Κι εσείς, αγαπητά μας παιδιά, με τον ενθουσιασμό, τον παρορμητισμό και την ακατανίκητη ροπή για ζωή, μετράτε μόνο πολύτιμες εμπειρίες ζωής, δεν βολεύεστε με λιγότερο ουρανό και ακολουθείτε τους χτύπους της καρδιάς σας, για να βγείτε σε ξέφωτο. Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε ολόψυχα. Μια επιτυχία αξίζει σίγουρα πολλά, αλλά και μια αποτυχία διδάσκει ασφαλώς περισσότερα. Είτε διακριθήκατε είτε όχι, είτε επιτύχατε είτε όχι, αλλά και είτε επιλέξατε να συμμετάσχετε στην όλη διαδικασία είτε όχι, ο προσωπικός σας αγώνας σας και μόνο οπλίζει τη φαρέτρα του νου και της ψυχής με εφόδια πολύτιμα για τη περαιτέρω πορεία ζωής. Οι γονείς και οι δάσκαλοί σας σας αγαπάμε, σας στηρίζουμε και είμαστε σύμμαχοι στα όνειρά σας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους/τις αποφοίτους και καλή πρόοδο στη ζωή σας.

Εκ της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας